even voorstellen

Na de spraakmakende voorstellingen ‘Vind ik niet meer leuk’, ‘YOLO de musical’ en ‘Doodnormaal’ speelde Jeugdtheater StairKees in maart en april 2016 haar vierde productie: Laat je ouders thuis! Een productie met alle ingrediënten die de voorstelling zo typisch ‘StairKees’ maken: spannend, komisch, eigentijds en volledig passend binnen de belevingswereld van jongeren. En natuurlijk werd er in de voorstelling ook weer volop gebruik gemaakt van film.

En dat werd gezien door de massaal toegestroomde toeschouwers. Vier keer helemaal uitverkocht en in totaal meer dan 650 bezoekers! Een absoluut record van het steeds populairdere wordende jongerenonderdeel van Theatergroep Koperen Kees.

Groepsfoto 'Puck van de Slettenflat'

Bestuurslid Oscar Peters speelde vorig jaar als één van de twee volwassenene mee tussen de jonge acteurs en actrices:

“Echt gaaf! Wat een tempo! Wat een dynamiek. Erg leuk om met deze jongeren samen op het toneel te staan! En mooi om te zien dat het publiek ook voor meer dan de helft uit jongeren bestaat die uit eigen vrije wil naar ons komen kijken. Dat is uitzonderlijk, denk ik…”

Eigen script
De jonge theatermakers van Jeugdtheater StairKees schrijven en spelen elk jaar een eigen jongerenvoorstelling. Een voorstelling met humor, vriendschap, liefde, haat en seksualiteit en diverse andere thema’s die tot de verbeelding van jongeren spreken. Andere kenmerken van de StairKees-producties zijn het gebruik van vaak kleurrijke jongerentaal, heftige onderwerpen die niet uit de weg worden gegaan en de slimme integratie van social media & film. De StairKezen buigen zich niet alleen over het zelf te schrijven script van hun voorstelling, maar over de volledige totstandkoming hiervan. Zo zijn zij ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het decor en de kleding, de theatertechniek, de grime, de promotie en voor alle andere zaken, die belangrijk zijn voor het maken van een theaterproductie.